2012. február 20., hétfő

Még csak a skót túra és a Milleniumi vasút vonalán c. túra található a popeyelesko.hu oldalakon ,  de már többen kérdezték lesz-e az idén is Temze völgyi túra és ha igen meséljek róla egy keveset, hogy megkönnyítsem a döntést.

Nos a Temze túrára érkező utasokat Londonban várom. Együtt utazunk majd ki a város szélén és természetesen a Temze parton levő Chertsey campingbe, ahol egy éjszakát töltünk majd. Reggel további transzfer Oxfordba, ahol 2 éjszakát alszunk. Az itt töltött két nap programja a város és környékének meglátogatása lesz, hosszabb túrát Woodstockba és a  Blenheim palotába a marlborough-i hercegek rezidenciájába, Churchill egykori lakhelyére tervezünk, visszafelé Bladonban megtekintjük a XX: század egyik legnagyobb politikusának a sírját is.
Oxfordból Wallingfordba majd Henley on Thamesbe  kerékpározunk majd. Előbb bűbájos vidéki kisvárosok, várak környékén túrázunk, Henleytől Brayig pedig igaz luxusnegyedek között kerekezünk tovább. De látjuk közben Marlownál a Lánchidunk eredetijét is. Az utolsó Temze völgyi túranap fantasztikusan sok mindent nyújt majd. Windsor kastélya majd a világhírű Eton college megragadó környezetben még csak a nap egyik felét jelenti, tovább kerekezve elérjük Runnymade mezejét a mai demokrácia bölcsőjét. Pontosan azon a helyen , ahol a király anno kihírdette a Magna Chartát ma emlékmű áll a folyó partján. 
Ismét Chertsey campingje következik, majd az utolsó kerékpáros nap, és a Hampton Court VIII. Henrik fenomenális palotája. Este már Londonban tölthetjük a szabadidőnket , miként a teljes következő nap is így telik majd. A következő napon transzferek a vasútállomásokra, repterekre és utazhatunk haza.
Nos hát így fog ez a túra kinézni. Valamenyi jelentkező utasunknakOTP Traveles szerződést küldünk, és az iroda készséggel segít a legmegfelelőbb autóbusz, vonat vagy repülőjárat kiválasztásában. Saját kocsival érkezőknek Chertseyben tudunk kocsitárolásról gondoskodni.

Hát ennyit mára a jövő évi ízelítőből. Maradtam tisztelettel: Leskó László 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése